Welcome! » Log In » Create A New Profile

Gebrselassie toonde

Posted by xiaoxiangyu 
Gebrselassie toonde
March 05, 2018 07:31AM
Het volgende jaar was 2008 en Gebrselassie ging nog beter en brak de grens van sub-2: 04, en ineens braken een hele reeks andere hardlopers door Nike Air Max Classic Bw Femme 2:06 - noem dit het "Gebrselassie-effect". Het staat niet in de grafiek, maar in 2007 was Gebrselassie de enige man onder de 2:06 (dus het "Tergat-effect" was nog steeds niet aan de orde). In 2008 was het echter een ander verhaal - vijf mannen braken 2:06, de eerste keer sinds 2003 dat iemand anders dan Gebrselassie het had gedaan. Natuurlijk was 2008 opmerkelijk voor het breken van een andere barrière - 2:04, toen Haile Gebrselassie zijn wereldrecord 2:03:59 in Berlijn regelde.

Die Berlijnse prestatie was misschien niet eens de belangrijkste marathon van 2008. Zoals Jim Ferstle, een vriend van lange leeftijd, in zijn commentaar hieronder aangeeft, was het de prestatie van Sammy Wanjiru in Beijing die mogelijk de echte katalysator was voor de houding van marathonlopers vandaag. Want het was zijn moed en onbevreesdheid, op een hete, vochtige dag in Beijing die de marathon veranderde van een evenement dat voorzichtigheid eiste Nike Air Max Command Donna voor degene waar agressie zou worden beloond. Jim schreef hierover onlangs, voorafgaand aan de Chicago Marathon, en hij vat het "Wanjiru-effect" heel mooi samen.

Vergeet niet dat geen Keniaan ooit goud had gewonnen in de marathon - het was een flagrante omissie van 's werelds dominante afstandsland, en Wanjiru reageerde op die manier zelden op die manier. Tactics? Snel en te vroeg, de omstandigheden zijn verdoemd. Velen zouden al vroeg gewaarschuwd hebben voor een Nike Air Max 2017 Damen su?cidaal tempo - Wanjiru leek dit te interpreteren als een middel om elke pretendent te vermoorden tot goud. Het was en blijft een van de grootste dominante marathonuitvoeringen ooit gezien. En dus denk je aan de volgende keer dat je naar een grote stadsmarathon kijkt en een Keniaanse man die op 30 kilometer stuitert terwijl je op wereldrecordtempo bent, denk aan Sammy Wanjiru ...

En misschien was het de combinatie van Wanjiru die de wereld een nieuwe houding toonde ten opzichte van marathonlopen, en Gebrselassie toonde het een nieuw doelwit, een 2: 03: xx, dat de weg verlichtte naar het tijdperk dat we nu zijn. In 2009 zagen we twee mannen tegen elkaar racen en 2:04:27 rennen in Rotterdam, en nog eens zes zouden dat jaar 2:06 breken. Dus in totaal is dat ACHT sub-2: 06 uitvoeringen, en nu waren de sluizen open en liepen hardlopers, de meeste Kenianen, er doorheen.

Keniaanse Nike Sb Dunk Low Womens dominantie is echter niets nieuws, dus er moet iets anders in het spel zijn om uit te leggen waarom de laatste drie van vier jaar zo'n verandering in het evenement hebben meegemaakt. Het is nog te vroeg om te zeggen of dit slechts een gouden vlek is (en als we worden misleid om een ??patroon te zien waar er geen patroon is), of als er iets echts aankomt, maar er zijn enkele goede debatten over. Er is altijd een goede discussie over genetica, training, kansen en cultuur als het gaat om Keniaanse afstandslopen, en dat is een debat dat ik nog een keer zal bewaren. Voor degenen die willen proeven van wat de discussie over talent versus training inhoudt, kun je deel 1 en deel 2 van mijn serie hierover lezen van een paar maanden geleden.
Author:

Your Email:


Subject:


Spam prevention:
Please, enter the code that you see below in the input field. This is for blocking bots that try to post this form automatically.
 ******** **   ** ********  ********  ******* 
 **  ** **   ** **   ** **   ** **   ** 
   **  **   ** **   ** **   ** **   ** 
  **   ********* ********  ********  ******** 
  **   **   ** **   ** **        ** 
  **   **   ** **   ** **     **   ** 
  **   **   ** ********  **     ******* 
Message: