Welcome! » Log In » Create A New Profile

evenementen op afstand

Posted by xiaoxiangyu 
evenementen op afstand
March 05, 2018 07:25AM
De marathon bevindt zich midden in een vrij buitengewoon en ongekend tijdperk. In het weekend was dit ingekapseld door een ongelooflijke uitvoering van Geoffrey Asics Gel Lyte 3 Womens Mutai bij het winnen van de New York Marathon in 2:05:05, waardoor het moeilijke New York-baanrecord werd verbroken door een verbluffende 2:38.

Slechts een week eerder, gaf Wilson Kipsang, tot dan toe een onherkende naam in het lopen van de marathon, het zes weken durende Nike Air Max Command Mujer wereldrecord van Patrick Makau een echte schrik door in de Frankfurt Marathon 2:03:42 te lopen.

Maar nogmaals, misschien moeten we ons niet verbazen over wat Keniaanse marathonlopers dit jaar produceren. De overwinning van Mutai in New York volgt het Major Marathon-seizoen van 2011 en het betekent, vrij ongelofelijk, dat Kenianen dit jaar elke grote marathon hebben gewonnen. Geen uitzonderingen. Ze namen Londen, Boston, Parijs, Chicago, Berlijn, Rotterdam, Amsterdam, New York en de IAAF Wereldkampioenschappen in Daegu, Korea. Nog verbazingwekkender is dat de koersrecords Nike Air Force 1 Mujer in elk van de World Marathon Majors zijn gebroken DIT JAAR (uiteraard door Kenianen). Het Londense record viel op Emmanuel Mutai (2:04:40), Moses Mosop won Chicago in 2:05:37 en Geoffrey Mutai pakte er twee, eerst in Boston in die verbazingwekkende 2:03:02 (toegegeven, met de wind geholpen ) en vervolgens New York afgelopen weekend.

En natuurlijk was er Makau, die het wereldrecord van Gebrselassie in Berlijn nam met zijn 2:03:38. De wereld is gewend aan Keniaanse dominantie in evenementen op afstand, maar niet zo. Terugkijkend, hebben Kenianen consequent meer dan de helft van 's werelds top 20 gevormd, dus het is niet zo verrassend. Hun "monopolie" is echter altijd doorbroken door de oneven Ethiopi?r, een Marokkaan. Ze zijn tot nu toe afwezig geweest in 2011 - Kenianen bezetten elk van de 20 beste plaatsen op de wereldranglijst en Nike Air Max Classic BW Womens de hoogste niet-Keniaanse speler dit jaar is Marilson dos Santos van Brazili? op eenentwintigste plaats. De best geplaatste Ethiopi?r is Bekana Daba, 26ste (hij is ook de eerste niet-Keniaan die dit jaar een marathon wint van enige betekenis - Houston in 2:07:04).

Maar in het grotere geheel, de Keniaanse dominantie terzijde, bevindt de marathon zich momenteel in een vrij opmerkelijke "paradigmaverschuiving". Het was nog geen tien jaar geleden dat het wereldrecord stond op 2:05:42 (Khannouchi). Spring vooruit en de gemiddelde tijd van de top 10 van de wereld is SNELLER dan dit sinds 2009. En overweeg dit: als de snelste tijd in de geschiedenis tot 2002, hebben VIJF mannen het verbeterd in 2008, 7 in 2009, 8 in 2010 en 9 in 2011. Het wereldrecord van een decennium geleden zou nu nog maar net in de top 10 schrapen. Het is een ongelooflijke golf van zowel kwaliteit als diepte, die nog nooit eerder is gezien.
Author:

Your Email:


Subject:


Spam prevention:
Please, enter the code that you see below in the input field. This is for blocking bots that try to post this form automatically.
 **  ** **   ** **   **  *******  **   ** 
 ***  ** **   ** **   ** **   ** ***  *** 
 **** ** **   ** **   ** **     **** **** 
 ** ** ** ********* **   ** ********  ** *** ** 
 ** **** **   ** **   ** **   ** **   ** 
 **  *** **   ** **   ** **   ** **   ** 
 **  ** **   **  *******  *******  **   ** 
Message: