Welcome! » Log In » Create A New Profile

tijdschrift Running

Posted by xiaoxiangyu 
tijdschrift Running
January 26, 2018 08:20AM
Dan is er de marathon. De oorspronkelijke bestemmingsrun. Een andere afstand met voldoende historische en fysiologische betekenis. Als lopers koesteren we ons graag in de gereflecteerde glorie van de legende van Pheidippides, de Griekse boodschapper die in 490 vC van de Slag om Marathon naar Athene liep om de nederlaag van de Perzen aan te kondigen. Zijn route van ongeveer 25 mijl werd aangenomen als de afstand van de marathon voor de eerste moderne Olympische spelen in Athene in 1896. Het was slechts een bemoeizuchtige aanpassing door de Britse Royals die de moderne norm van 26 mijl en 385 yards op de Olympische Spelen van Londen van 1908 vestigde. De route liep van Windsor Great Park naar White City, maar koning Edward VII moest het vertrek van Windsor Great Park naar net buiten de kasteelkwekerij terugbrengen, ongeveer een mijl toevoegen. De finish was ook op korte termijn veranderd om de koninklijke ingang van het White City Stadium te vermijden.

De New Balance 574 Femme fysiologie van de afstand is zelfs nog fascinerender. Lezers van Christopher McDougal's klassieke boek Born to Run zullen bekend zijn met de 'persistentierecht'-theorie?n van Amerikaanse antropologen Carrier en Bramble. Ze voerden aan dat onze vroege voorouders perfect waren aangepast aan langeafstandsritten over de hete vlaktes van Afrika. Als het enige grotendeels haarloze dier, waren ze uniek in het kunnen zweten en konden ze de prooi gedurende langere tijd ontlopen. Het bewijs voor deze theorie werd geleverd door de Zuid-Afrikaanse wetenschapper Louis Leidenberg. Met soortgelijke lijnen nagedacht, raakte Leidenberg bevriend met de Bosjesmannen in Kalahari en nam deel aan een aantal volhardingjachten voor Kudhu, een soort antilope. Hij vond dat het twee tot vijf uur duurde voordat een Koedoe uitputte. Twee-vijf uur? Vreselijk Nike Air Presto Mujer dicht bij de tijd die de meesten van ons nemen om de marathon te voltooien. Het lijkt erop dat marathon hardlopen in ons DNA zit.

Dan is er de race van 10 mijl. Dit is een fantastische afstand om te racen. Een of andere manier - vreemd genoeg - minder eng dan de mijl en veel toegankelijker dan de marathon. Het is een geweldige opstap voor degenen die van 10k naar halve marathon gaan en een geweldige motivator voor fatsoenlijke clublopers die onder het uur willen gaan. En 10-milers waren vaak gemeenschappelijke armaturen. In het huidige tijdschrift Running Fitness staan ??er slechts vier genoteerd voor juli, maar terugkijkend op problemen uit eind jaren 90 en begin 00 waren er gemiddeld 11 voor juli. Een momentopname, maar het toont meer dan 50% afname in iets meer dan 10 jaar. Ze spraken met een paar vrienden uit hun 60-er Nike Janoski Womens jaren en herinneren zich dat 10-milers veel vaker voorkomt in de jaren 70 en 80, en zelfs 20-milers geen zeldzaamheid. Maar de afstand is een slachtoffer van de nieuwe dominantie van de 5k en 10k races: hetzelfde Running Fitness-magazine toont 18 juli-races in juli.

Natuurlijk ben ik bevooroordeeld - toen we een race begonnen als onderdeel van ons nieuwe bedrijf voor bedrijfskleding, waren de keizerlijke afstanden, vijf en tien mijl, geen goed idee. De Richmond Imperial races zijn op 15 september langs het Thames jaagpad in Richmond, Surrey. Maar waar je ook bent, een nieuwe afstand proberen is een geweldige manier om je races fris te houden. Stijg lopers op en schud die metrische ketenen van je af.
Author:

Your Email:


Subject:


Spam prevention:
Please, enter the code that you see below in the input field. This is for blocking bots that try to post this form automatically.
 **   ** **   **    ** **  ** **    
 ** ** **  **  **     ** ***  ** **  ** 
 ** ** **  ** **     ** **** ** **  ** 
 ** ** **   ***      ** ** ** ** **  ** 
 ** ** **  ** **  **  ** ** **** ********* 
 ** ** **  **  **  **  ** **  ***    ** 
 *** ***  **   **  ******  **  **    ** 
Message: